Coaching voor Ouders

Je kan mij bellen voor een gratis kennismakingsgesprek: 06-42439621

Gezinscoaching

Oorzaken


Het kan gaan om jouw innerlijke kind.
Jouw kind voelt zich sterk verbonden met jou en voelt daarom precies wat er in jou leeft. Daardoor kan jouw kind jou feilloos raken met haar of zijn gedrag. Op dit gedrag reageer jij met een emotie zoals bijvoorbeeld frustratie, onmacht of onzekerheid. Die emotie komt uit een onverwerkt stuk van jouzelf. Ooit heb je een situatie meegemaakt die je niet hebt begrepen en daarop heb je met een emotie gereageerd waarmee je jezelf hebt gered. Je reageert nu met diezelfde emotie als je toen hebt gedaan. Dit stuk in jouzelf vraagt om acceptatie en liefde. Op het moment dat dit geheeld wordt ben jij weer vrij om vanuit liefde op het gedrag van je kind te reageren. Als jij vrij bent om te kiezen hoe je wilt omgaan met het gedrag van je kind, is je kind vrij om te zijn wie hij of zij is.

Toen je in de buik van je moeder zat heb je alles wat je moeder heeft beleefd helemaal meegekregen. Samen met je geboorte vormt dit jouw blauwdruk. Gelukkig weten we hier nu meer van en wanneer je hier meer van wilt weten raad ik je aan om naar de film in Utero te gaan ( inutero.info ). Wanneer je moeder het moeilijk heeft gehad tijdens de zwangerschap of er zijn moeilijkheden geweest tijdens jouw geboorte kan dit veel invloed op je hebben. Er kunnen patronen zijn ontstaan waar jij je niet bewust van bent.

Het kan gaan om een te kort aan liefde.
Als kind heb je het nodig om alle liefde te ontvangen die je nodig bent, in de praktijk kan een ouder niet aan alles voldoen.
Liefde bestaat uit 12 kernverlangens, zorg en geruststelling, bewondering en vertrouwen, aanmoediging en goedkeuring, begrip en respect, erkenning en bevestiging, waardering en acceptatie. Wanneer je hier een blokkade op hebt kun je dit verlangen niet ontvangen. Een ander kan je bijvoorbeeld nog zoveel waardering geven het komt niet bij jou aan.

Het kan gaan over karma
Karma zijn onverwerkte stukken die je mee hebt genomen uit vorige levens zodat je deze in dit leven alsnog kunt verwerken.
Familiekarma ook wel miasma genoemd is datgene wat er aan karma in je familie wordt doorgegeven. Het zit als het ware in je genen. Vaak herken je het wel in de generaties voor jou. We kunnen dan samen onderzoeken wat er is gebeurd zodat jij inzicht hebt in waarom je doet wat je doet.

Het kan gaan over beperkende overtuigingen
Ongemerkt vinden we van alles van onszelf, dit kan uit culturele of religieuze achtergrond komen. Bijvoorbeeld, steek je kop niet boven het maaiveld uit want dan hakken ze hem eraf. Eert uw vader en moeder, maar wat nou als je vader of moeder zich oneerbaar gedragen. Meer herkenbaar is misschien wel, ik ben het toch niet waard, mij lukt nooit iets, ik win nooit wat, ze luisteren toch niet naar mij, ik vind mijzelf dom, ik vind mijzelf lelijk, enzovoorts. Wanneer je je bewust bent wat je eigenlijk van jezelf vind dan kun je daar iets aan veranderen.

Je kunt je bewust zijn van wat er aan de hand is en dan lukt het soms toch niet om dit te veranderen, dan kan ik je helpen om te vinden wat jij nodig bent.
Er kan van alles aan de hand zijn maar je begrijpt niet hoe het komt. Wanneer je het je onbewust bent kan ik je helpen om te vinden wat je onbewuste je probeert duidelijk te maken.